Urheilija-apurahat tarpeen, muttei tarpeeksi

20.1.2021 / KatriTiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt tänään apurahoja yhteensä 1 424 000 euron edestä 162 kesälajien urheilijalle. Onnekkaimmat saavat 20 000 euroa, kakkoset 10 000 ja pronssitilalle päässeet kukin 6 000 euroa. Summat ovat ihan kivoja, mutta mitä niillä oikeasti saa? Ennen kuin kateus voittaa, mietitäänpä hetki.

Luin erään urheiluporukan somekeskustelusta, että kyetäkseen täysipainoiseen harjoitteluun tulisi urheilijan vuotuisen sponsoritulon olla vähintään 10 000 euroa, mikä on todella vähän, kun sen jakaa 12 kuukaudelle. Rahaa kuluu ainakin asumiseen, syömiseen, paikasta toiseen liikkumiseen, varusteisiin, harjoittelupaikkamaksuihin, lihashuoltoon, fysioterapiaan, valmennukseen. Käsi sydämelle: kuinka moni meistä pärjäisi 833 eurolla kuukaudessa ja kykenisi samalla takomaan tuloksia, joilla pidetään kansa tyytyväisenä?

Jeesataan me urheilijoita. Lähde nyt ensimmäisenä Espere Verden kanssa rakentamaan yhteisörahoituksen avulla tulevaa urheilumenestystä!

katri@espereverde.com

Katri Einamo
Katri Einamo
Articles: 26

One comment

  1. Fullhdfilmizle ile Full HD film izle deneyimi sizlerle! Türkçe dublaj ve Altyazı arşivimizle 1080p kalite kesintisiz film izleme sitesinin tadını çıkar! Marcelo Fridge

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *